Cum a apărut viața pe Pămînt? Cum a evoluat materia vie pe planeta noastră, în imensitatea galaxiei și în orizontul infinit al spațiului cosmic? Poate fi restrînsă întreaga creație între limitele cunoașterii fizice și spirituale ale omenirii sau există, dincolo de acestea, fenomene, procese și ființe fascinante, care așteaptă să fie cunoscute? Oferind răspunsuri neașteptate acestor întrebări, Noi, Pământenii și Ei, Galacticii explorează un întins spectru tematic, de la enigmele mitice ale lumii antice pînă la descoperirile insuficient înțelese ale lumii contemporane. Florin Gheorghiță apelează la metode ale științei adesea ignorate, la mărturii inedite și la dovezi documentare spectaculoase pentru a ne propune o ipoteză captivantă: aceea că nu suntem și nu am fost niciodată singuri în Univers.
Categoria de carti de stiinte umaniste de pe site-ul librariei CLB se adreseaza tuturor celor care studiaza domenii precum etnografia, filologia, filosofia, jurnalismul, psihologia, sociologia, precum si celor care isi doresc sa-si extinda orizontul cunoasterii prin intermediul unor astfel de lecturi.
Tocmai de aceea ne-am asigurat ca rubrica dedicata stiintelor umaniste cuprinde atat texte potrivite mai degraba pentru cei care au o legatura directa cu domeniile anterior amintite, cat si carti care sunt scrise intr-o maniera accesibila, usor de inteles si de catre cititorii care nu au experienta profesionala si, deci, nu sunt familiarizati cu limbajul de specialitate.
Cateva dintre titlurile populare apreciate in randul cititorilor de carti de stiinte umaniste, pe care ti le recomandam chiar daca nu ai foarte multa experienta cu acest gen de lecturi, sunt: Cum sa vorbim in public - Dale Carnegie, Legaturi pierdute - Johann Hari, Femei care alearga cu lupii. Povesti si mituri ale arhetipului femeii salbatice - Dr. Clarissa Pinkola Estes.