Ce jucării cumpărărm pentru copiii de 1 an? Sfaturi pentru alegerea potrivită

Deși fiecare bebeluș este unic și are propria etapă de dezvoltare, perioada de până la doi ani este una de învățare accelerată pentru ei. Începând cu vârsta de un an, un copil este deja conștient de anumite acțiuni ale sale, fiind tot mai interesat la rândul său de rezultatul acestor activități.

În această etapă, jucăriile au un rol esențial pentru a-i stimula micuțului reflexele motorii, dar și curiozitatea și îndemânarea. Folosindu-și pe deplin simțurile, el descoperă în mod interactiv și amuzant, practic lumea pas cu pas, mai exact culorile, formele sau volumele.

Dezvoltarea prin joc este esențială la vârsta de un an, așa că îți propunem câteva tipuri de jucării pe care să le achiziționezi acum pentru micuțul tău. 

  • Jucării senzoriale pentru vârsta de un an

Când micuțul tău a împlinit deja vârsta de un an, este tot mai curios să descopere lumea prin intermediul simțurilor: văz, auz, miros, dar și să o exploreze direct deoarece de-acum poate umbla de-a bușilea sau poate chiar merge în picioare, însoțit de un adult. 

O jucărie de pluș este o amintire de neuitat pentru orice copil, așa că este momentul ca bebelușul tău să aibă și el parte de un astfel de prieten pufos și jucăuș. Dacă pisicuța de mai jos este mângâiată pe burtică, va mieuna ca una adevărată, deci prietenia cu ea va fi garantată!  

Animalele exotice le stimulează copiilor cu vârsta de un an curiozitatea despre viața sălbatică, iar ei vor învăța mai multe prin intermediul acestor jucării despre minunile naturii. Un astfel de animăluț de pluș este realizat din materiale 100% ecologice, nu conține mărgele care pot fi înghițite, iar nasul și ochii sunt croiți și ele din material. Girafa de pluș este perfectă pentru perioada 10-14 luni, care coincide cu apariția primilor dințișori, astfel încât poate deveni un obiecte perfect pentru ronțăit pentru copilașul tău!

Jucărie de pluș Girafa

  • Jucării interactive pentru copiii de un an

Tot în jurul vârstei de un an, copiii încep tot mai mult să învețe să relaționeze, să comunice prin primele lor cuvinte și să înțeleagă impactul pe care acțiunile lor îl au asupra celor din jur. Este de asemenea o etapă în care ei au abilitatea de a indica lucruri, de exemplu să arate cu degețelul ceva ce-i interesează. Jucăriile interactive sunt cele mai potrivite pentru a le stimula micuților abilitățile de cunoaștere, deoarece prin intermediul lor vor începe să înțeleagă relațiile cauză-efect și pot observa răspunsul pe care îl au acțiunile pe care le fac. 

Jucăria interactivă Fisher Price, altfel spus cățelușa Sis este o prietenă care se gudură și se bucură, și cel mai important, vorbește în limba română! Ea știe peste 75 de cântece, iar dacă la 6-10 luni bebelușul poate apăsa pe lăbuțele, picioarele sau burtica ei pentru a auzi cuvinte, după vârsta de un an cățelușa îl recompensează pe cel mic prin fraze distractive, identificarea părților corpului sau prin cântecele pe care cei doi le pot cânta împreună!

Jucăria interactivă Fisher Price (cățelușa Sis)

Setul de joacă Hola este un troler plin cu accesorii de coafură și frumusețe, perfect dacă micuța sau micuțul tău încep să fie preocupați de felul în care arată și cum se observă în oglindă! Micul geamantan este bun atât pentru depozitare, cât și pentru transport, fiind perfect pentru vacanțele cu copiii. În plus, utilizarea acestor accesorii îi învață pe cei mici despre igiena proprie, iar formele speciale și culorile vii îi încurajează să exerseze diferite acțiuni. Melodiile și frazele sunt în limba engleză, iar funcțiile sonore și luminoase sunt perfecte pentru cei de un an, amuzându-i teribil!

  • Jocuri de construcții și motricitate pentru copiii de un an

Începând din jurul vârstei de șase luni, copiii încep să realizeze legăturile dintre obiecte. Formele, culorile și dimensiunile obiectelor pot fi introduse cel mai ușor în micul lor univers prin intermediul jocurilor cu cuburi sau a altor piese colorate. Este etapa cea mai potrivită pentru ca ei să-și dezvolte capacitățile de îndemânare, coordonarea și motricitatea, astfel spus aptitudinile de a prinde și ține în mânuțe obiecte, de a le aranja și ordona.

Jucăriile cu piese din lemn colorate sunt ideale pentru ca cei mici în vârstă de un an să ordoneze și să deosebească forme și culori. Prin intermediul unei piramide colorate, ei vor putea învăța, în plus, despre dimensiuni și volume, dezvoltându-și astfel gândirea logică și viziunea spațială.

Jucărie din lemn Cubika, Piramida

Pianul interactiv de la Laugh&Learn are disponibile patru moduri de joacă, iar clapele sale numerotate activează lumini și melodii! Notele sale de pian sunt cântecele, fraze sau sunete de rățușcă ori văcuță. Culorile sau cifrele pot fi astfel asociate cu ușurință sunetelor, toate acestea fiind introduse în micul univers al copilului în mod activ!

Pian interactiv în limba română

Totul este nou și interesant în jur pentru un copil de un an, iar ca părinte îl poți ajuta pe micuț să navigheze prin această perioadă intensă de acumulare și învățare. Fii alături de el și experimentați împreună cele mai interesante și distractive moduri de a cunoaște lumea, cu ajutorul jocurilor și jucăriilor atât de îndrăgite și de potrivite la această vârstă! 

Was this article helpful?
YesNo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *