Idei de cadouri de 8 Martie – Top 2023

cadou 8 martie

În fiecare an, ziua de 8 Martie este atribuită celebrării femeilor din viața noastră: mame, soții, fiice, bunici, dar și profesoare, formatori de opinie sau alte persoane pe care le admirăm. 

Cunoști însă cauza pentru care această sărbătoare a devenit una oficială în întreaga lume? Ei bine, prin aceasta se dorește să se celebreze eforturile și dorința femeilor din toate timpurile pentru emancipare, libertate și drepturi, inclusiv cel de vot.

Atunci când oferi iubitei tale un cadou cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, gestul tău va încerca să exprime admirația pentru calitățile sale aparte, fie că este vorba despre capacitățile sale intelectuale, originalitatea, rafinamentul sau sensibilitatea ce o caracterizează. 8 Martie este cel mai potrivit moment pentru a surprinde, prin intermediul unui dar simbolic, ceea ce o face unică.

Află din rândurile de mai jos cum o poți surprinde pe partenera ta cu un cadou inedit, care să-i reflecte pasiunile și să-i pună în evidență cele mai frumoase trăsături ale personalității. 

Cadouri inspirate din interesele și pasiunile ei

O carte pe un subiect de interes

Cele mai inspirate cadouri pentru femeia iubită, cu ocazia zilei de 8 Martie, sunt cele care țin de lucrurile în care se regăsește sau în care s-ar bucura să se specializeze. 

În acest sens, din categoria de beletristică de pe site-ul CLB îi poți oferi o carte despre un subiect de interes, mai exact un roman modern, „rapid și amețitor în intriga sa”, după cum a fost caracterizat la momentul apariției sale. 

Este vorba despre o incursiune în istorie și artă, mai precis în Barcelona sfârșitul secolului al XIX-lea – început de secol XX, când apariția arhitecturii lui Gaudí a fost decisivă pentru unicitatea acestui inegalabil oraș al Spaniei. Pictorul de suflete va ajunge cu siguranță la inima iubitei tale prin măiestria cu care reușește să descrie atmosfera acelor vremuri, dar și conflictele care au animat personajele și perioada respectivă!

Cursuri online despre subiecte care îi vor stimula creativitatea

Un alt tip de cadou pe care îl poți face tot acum iubitei tale, pentru a o încuraja să își urmeze hobby-urile, este un abonament la o serie de cursuri online privitoare la pasiunile sale. 

Poți alege, în acest sens, un curs de istoria artei, sau unul prin care să-și dezvolte anumite abilități pe domeniile sale de interes: pictură, încondeiere, cusut de ie tradițională.

Un ghid turistic, pentru pasiunea ei de a descoperi locuri noi

O altă recomandare de carte, potrivită și interesantă drept cadou de 8 Martie, este un ghid turistic amplu despre istoria orașului în care locuiți, despre zonele înconjurătoare sau chiar din propria țară. În acest fel, veți afla informații inedite, pe care veți avea ocazia să le descoperiți și aprofundați ulterior atunci când veți călători împreună, astfel încât să vă puteți conecta mai bine cu frumusețea locurilor respective.

O călătorie în străinătate pentru a vizita muzee sau teatre renumite

Un alt element surpriză cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii pe care îl poți aduce în viața persoanei iubite este un bilet de călătorie în străinătate, de ce nu, chiar în doi. Puteți include astfel, în periplul vostru, vizite la unele dintre cele mai frumoase muzee din capitalele europene semnificative în acest sens, precum Paris sau Madrid. 

Un abonament la un club de scriere creativă sau de lectură

Cluburile de lectură sau de scriere, de interes tot mai mare în ultimii ani, sunt perfecte atunci când vine vorba despre stimularea gândirii creative a unei persoane. 

De aceea, de Ziua Femeii din acest an poți profita de un astfel de cadou, pe care să îl oferi iubitei tale pentru a-și pune în practică astfel de pasiuni.

Cadouri pentru a-și evidenția latura feminină

Un accesoriu modern sau vintage

Nu este un secret că femeile adoră bijuteriile, așa că o altă idee inspirată de cadou potrivit pentru această zi este un accesoriu modern sau vintage, potrivit gusturilor persoanei iubite. 

Piesele cu aspect vintage sunt foarte apreciate în ultimul timp pentru ceea ce reprezintă, mai exact o îmbinare de tradiție și cultură, de aceea poți opta pentru o bijuterie prelucrată manual pentru a-ți impresionezi iubita în aceste momente.

Set cu colier si cercei din zamac rodiat are un design elegant si poate fi asortat cu diverse tinute atat clasice, cat si elegante. Setul poate fi un cadou deosebit, un simbol al gustului estetic desăvârșit. Acest cadou va conține, prin prezența acestor materiale, sentimentele dragostei tale autentice exprimate cu ocazia zilei de 8 Martie.

Set cu colier si cercei din zamac rodiat 85 cm QE2066R 2067R

Un obiect decorativ prețios

Din gama de ceasuri și articole decorative pentru casă îi poți oferi iubitei tale în acest an un frumos obiect din ceramică, decorat manual, din colecția Cuerda Seca. Această denumire se referă la o veche tehnică, de inspirație persană, pentru decorarea obiectelor din ceramică, așa că nu vei da greș cu un astfel de dar aparte.

Un articol elegant pentru casă

Un alt obiect interesant, cu care o vei putea cuceri în acest an pe iubita ta, este un accesoriu decorativ pentru casă sub forma unui platou elegant de servire, pe care îl regăsești în gama de articole și decorațiuni cadou de la CLB. 

Alege în acest sens un obiect din porțelan delicat, imprimat cu imaginea binecunoscutului tablou Adele al lui Klimt – una dintre cele mai faimoase, dar și elaborate lucrări ale pictorului. Pentru Ziua Femeii, un astfel de dar este potrivit pentru simbolistica sa, acest personaj care l-a inspirat pe artist având o influență majoră atât în viața culturală a Vienei, ca patron al artelor, cât și pentru ceea ce a reprezentat din punct de vedere al emancipării feminine. 

Cadouri romantice

O ramă foto 

Dacă vrei să-ți impresionezi iubita în acest an cu un cadou de 8 Martie special, atunci ar trebui să alegi cadouri care să reflecte legătura specială dintre voi. O imagine imprimată pe un obiect, sau o cană personalizată sau o ramă foto cu imaginile voastre, surprinse în momentele voastre cele mai tandre, sunt idei excelente de a-i oferi iubitei tale ceva special. Astfel de obiecte îi vor aduce aminte de momentele petrecute împreună, iar ea va resimți aceeași tandrețe pe care o trăiți atunci când sunteți împreună.   

O excursie într-un loc magic 

Dacă te gândești să oferi iubitei tale o vacanță în doi și să petreceți ziua de 8 Martie într-un loc aparte, atunci poți opta pentru o destinație specială, de exemplu castelul Bran sau chiar o croazieră pe Dunăre. Indiferent de destinație, o astfel de călătorie este ocazia perfectă de a experimenta clipe magice împreună, iar un astfel de cadou romantic și inedit te va face pe tine și iubita ta să vă simțiți ca într-o continuă poveste de dragoste! 

Sperăm ca aceste idei să te inspire în alegerea celui mai potrivit cadou pentru persoana iubită de 8 Martie, care îi vor arăta cât de mult o apreciezi și cât de mult contează ea pentru tine! Indiferent ce cadou alegi pentru această zi specială, important este ca prin acesta sa oferi iubitei tale sentimentul cald al iubirii si respectului reciproc pe care îl simți față de ea!

Was this article helpful?
YesNo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *