Cărți de dragoste contemporane: Ce cărți citesc romanticii în 2022

Ce citesc romanticii

Florile soarelui de Martha Hall Kelly
Grădina cu iasomie de Jane Coverdale
Flori aurii de toamnă de Susan Meisner
Idilă pe Riviera de Sue Roberts
Casa de Emma Becker
Cei iubiți nu mor niciodată de Rosa Montero
Șeful de Vi Keeland
Schimb de vieți de Beth O’Leary

Literatura romantică reprezintă o categorie de cărți cu povești frumoase, adesea emoționante, de iubire, în care protagoniștii trec prin toate greutățile ce le ies în cale pentru a-și îndeplini scopul, acela al iubirii idealizate și a unei vieți fericite până la adânci bătrâneți. 

Dacă și tu vrei să simți cum inima ți se umple de pasiune și tresare pentru fiecare personaj în parte, atunci află care sunt cărțile pe care romanticii le citesc în 2022.

Florile soarelui de Martha Hall Kelly

Florile soarelui vine ca o continuare retrospectivă a bestseller-ului aceleiași autoare, Când înflorește liliacul. Dacă în primul roman era vorba despre Caroline Ferriday, în acest volum este prezentată Georgeanna Woolsey, strămoașa acesteia, o asistentă medicală din timpul Războiului Civil din SUA.

Neimpresionată de rigorile absurde ale educației de clasă, de petrecerile cu fast și de standardele societății de secol al XIX-lea, Georgeanna pleacă, împreună cu sora ei, Eliza, într-o aventură pe front, presărată de evenimente tragice, orori ale războiului și povești ale sclavilor de pe plantații, inspirate din fapte reale.

Grădina cu iasomie de Jane Coverdale

Un roman exotic, cu parfum istoric și iz de iasomie, a cărui acțiune se desfășoară în ținuturile însorite ale Indiei, din perioada colonială britanică. Sara Archer este promisă de soție unui funcționar englez, pe nume Charles, care se dovedește a fi un bărbat brutal, fără scrupule. 

Încet, dar sigur, Sara află din ce în ce mai multe detalii despre viața ei, își dă seama cu cine e pe cale să se căsătorească și descoperă taina nașterii sale. De-a lungul aleilor parfumate din Grădina cu iasomie, o frumoasă poveste de dragoste e pe cale să schimbe totul.

Flori aurii de toamnă de Susan Meisner

Două destine impresionante, două povești paralele care se intersectează și fascinează cititorul. O eșarfă parcurge un secol de evenimente și stă mărturie vieții a două femei puternice și curajoase: asistenta medicală Clara Wood și văduva Taryn Michaels.

Un roman ce te ține cu sufletul la gură, purtându-te prin războaie, tragedii, iubiri și învățături de viață, Flori aurii de toamnă inspiră, motivează și creează speranță. Într-un Manhattan colorat de frunze ce stau să cadă, într-o septembrie atemporală, destinele celor două femei primesc semnul de care aveau nevoie. 

Idilă pe Riviera de Sue Roberts

O carte cu je ne sais quoi, adieri maritime, gastronomie franceză și metafore vizuale de vis, Idilă pe Riviera ne-o aduce în prim plan pe Liv, o mamă singură cu un trecut misterios. Când Jake, fiul ei, începe să o întrebe despre lucruri ale căror taine își găsesc explicație pe plajele Coastei de Azur, Liv se trezește în impas.

Împreună cu fiul și mătușa sa, protagonista se întoarce în locurile unde a cunoscut iubirea, pornind într-o călătorie ce o va pune la încercare. Oare ce va alege Liv?

Casa de Emma Becker

Un roman provocator, potrivit pentru cititorii care agreează limbajul fără perdea, Casa te cheamă să-i calci pragul și să fii martorul indecențelor ei. O carte incitantă, care seduce prin simplitatea unei realități ascunse. Sexualitatea este prezentată pe îndelete, casa reprezentând, de fapt, un bordel berlinez.

Cei iubiți nu mor niciodată de Rosa Montero

O carte despre celebra Marie Curie și relația ei cu omul de știință polonez, care îi va fi soț și sprijin până la moarte. Inspirat de jurnalul personal al lui Marie, romanul îmbină povestea de dragoste a protagonistei, presărată cu descoperiri științifice și detalii istorice de secol al XIX-lea și început de secol al XX-lea, cu propria poveste de dragoste a autoarei, Rosa, pentru că Cei iubiți nu mor niciodată, ci le purtăm amintirea întreaga viață.

Șeful de Vi Keeland

Un roman modern cu iubiri moderne, pentru cei în căutarea lecturilor erotice, lejere, presărat cu umor, limbaj urban și corporatist. Scene fierbinți, un bărbat irezistibil și carismatic, o femeie frumoasă și talentată, relații, un joc de-a șoarecele și pisica, tachinări, și, în cele din urmă, dulcea predare… Cine-i Șeful în dragoste?

Schimb de vieți de Beth O’Leary

Leena Cotton este o femeie perfecționistă, însă în urma unui incident la muncă, îi este impus un concediu de două luni. Astfel, ea decide să meargă la bunica ei, Eileen, pentru a se relaxa și a uita de grijile cotidiene. Eileen se apropie de onorabila vârstă de 80 de ani, este proaspăt divorțată și speră la o nouă șansă de iubire.

Ce-ar fi ca cele două femei să facă… Schimb de vieți? Profitând de ocazie, bunica pleacă timp de două luni la Londra, unde va învăța totul despre aplicațiile de dating, întâlniri și plăcerile vieții urbane. Pe de altă parte, Leena se va ocupa de îngrijirea căsuței de la țară și va trăi o scurtă aventură idilică. Vor găsi cele două dragostea?

Pentru romanticii de pretutindeni, pentru visători și idealiști, cărțile din această listă sunt un must-read al anului 2022.

Was this article helpful?
YesNo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *