Cele mai inspirate cadouri de 1 Martie. 8 idei deosebite

Idei de 1 Martie

Primăvara vine cu cadouri pentru doamne și domnișoare de Mărțișor. Tradiționalul obiect de podoabă, cu șnur împletit alb și roșu, pe care îl primeau femeile în trecut, a fost înlocuit în ultimii ani de atenții și cadouri deosebite. Vă oferim câteva sugestii și idei de cadouri inedite de Mărțișor, pe care să le alegeți din timp.  

1 Martie este una dintre sărbătorile tradiționale românești, femeile fiind cele care primesc mici obiecte de purtat, legate cu șnur roșu și alb. Tradițional, alături de mărțișor se oferă și flori. Simbolul primăverii, ghiocelul, rămâne cea mai cunoscută și apreciată floare. În ultimii ani însă, Mărțișorul înseamnă oferirea unor cadouri. Alegerea poate fi grea, în condițiile în care există o ofertă generoasă, timpul este limitat, iar gusturile doamnelor și domnișoarele s-au schimbat, de asemenea. Dacă sunteți indeciși sau nu știți ce cadouri să faceți, pe site-ul Compania de Librării București găsiți o gamă variată de produse din care să puteți alege cele mai potrivite daruri. Indiferent de alegerea făcută, nu uitați să împachetați cadoul și să legați și tradiționalul fir roșu cu alb. 

1. Cărți pentru iubitoarele lecturii

Cărțile sunt cadouri ideale atunci când nu aveți inspirație și nu știți ce să oferiți. Indiferent de ocazie, o carte poate fi soluția perfectă. 

De Mărțișor puteți oferi o carte din categoria Dezvoltare personală pentru femeile care își doresc să evolueze sau sunt interesate de latura cunoașterii aprofundate a naturii umane. 

O carte cu rețete poate fi oferită doamnelor pasionate de gătit. Una de memorii poate ajunge la o femeie interesată de evoluția personală și profesională a unei vedete TV sau a unui fost președinte. 

Dacă oferiți o carte unei persoane dornice de cunoaștere, o puteți ajuta cu o publicație de învățare a unei noi limbi străine, de știință și tehnică, artă și design sau un ghid de călătorie. 

Un prieten adevărat cunoaște gusturile în materie de literatură ale persoanei căreia dorește să îi facă un cadou. Îi puteți oferi un volum din seria pe care o citește în prezent sau o carte scrisă de autorul preferat. 

2. Instrumente de scris de lux

O categorie de cadouri inspirate, utile și extrem de apreciate este reprezentată de instrumentele de scris. Cele de lux, pot fi cadouri de Mărțișor deosebite, nu doar pentru cei care lucrează la birou, cu acte și au nevoie să semneze tot felul de documente. 

Instrumentele de scris de lux sunt tot mai apreciate de persoane care se îndreaptă către scrisul de mână și vor să învețe din nou să facă acest lucru. 

Un stilou de calitate, cu peniță cu aur de 18K și decorațiuni de rodiu, accesorii placate cu aur este un cadou extraordinar. 

Seturile de stilou cu pix sunt de asemenea de avut în vedere pentru frumusețea și utilitatea lor. Gama diversificată va reprezenta o provocare pentru cei care nu cunosc instrumentele de scris și vor avea nevoie de timp să înțeleagă care sunt cele mai potrivite pentru persoana în posesia cărora vor ajunge. 

3. Genți și accesorii marochinărie

Femeile sunt cunoscute pentru colecțiile de genți pe care le au în dressing. Totuși, niciodată nu au suficiente genți, așadar, un nou produs din această categorie poate fi un cadou frumos și util de Mărțișor. 

O geantă în culori pastelate, una în culori vii, un rucsac sau un portofel, lucrat cu mare grijă, cu finisaje de calitate, pot reprezenta cadouri de Mărțișor inedite. 

Un suport magnetic pentru birou, într-o formă excentrică, poate fi o altă alegere, pe placul unei persoane dedicate, pasionate, care petrece multe ore la birou și care ar aprecia efortul depus pentru identificarea unui astfel de dar. 

4. Cosmetice

Oricărei femei îi place să se răsfețe și să folosească creme, balsamuri, uleiuri, spumante de baie pentru o piele catifelată și un parfum care să persiste. De aceea nu aveți cum să nu o bucurați pe cea căreia îi oferiți un cadou de Mărțișor de acest tip. 

Cu un miros floral discret, de trandafir, cu note de ambră, măr, vanilie și mosc, spumantul de baie este o alegere rafinată. 

Dacă nu credeți că se potrivește, puteți opta pentru un spumant de baie cu unt de shea sau pentru unul cu verdețuri marine și piersică, lemn de santal și pepene galben.

Săpunurile delicate, cremele de mâini și deodorantele de cameră cu miros suav, pot fi combinate în orice variantă considerați că ar fi bine, pentru un cadou minunat. 

5. Bijuterii

Bijuteriile sunt preferatele doamnelor și domnișoarelor. O astfel de alegere cu siguranță va face fericită persoana care va primi în dar, de Mărțișor un colier, o brățară, cercei auriți sau un set de bijuterii alcătuit din colier și cercei din zamac aurit cu aur roz. Puteți așeza bijuteriile pentru care vă decideți într-o cutie pentru bijuterii cu formă și culoare în ton cu bijuteriile sau din contră, în culori contrastante.

6. Ceasuri

Ceasurile nu mai sunt demult doar accesorii de purtat la mână. Un cadou inspirat și de efect este un ceas ceramică decorat manual

Deosebite sunt și miniaturile decorative cu ceas, potrivite unor profesii sau pasiuni potrivite viitoarelor posesoare. Un astfel de cadou pentru 1 Martie este inedit și practic. 

Pe site-ul Companiei de Librării București puteți achiziționa pentru a oferi în dar și ceasuri impresionante, prin design, ce pot să își găsească locul pe orice birou. Un astfel de cadou denotă rafinament, iar pe lângă măsurarea timpului va atrage atenția tuturor celor care vor intra în încăperea în care este expus. Cadoul arată aprecierea pe care o purtați persoanei căreia îi este oferit. 

7. Diverse alte cadouri

Semne de carte, seturi de corespondență, obiecte de sticlă și ceramică, felicitări, rame foto, tablouri, icoane, tăvi, lumânări, eșarfe și multe altele pot fi cadouri potrivite pentru persoanele dragi. Nu rămâne decât să identificați variantele perfecte și să comandați din timp pentru a fi siguri că veți fi pregătiți pentru 1 Martie. 

Cadoul potrivit fiecărei doamne și domnișoare există. Dacă acordați puțin timp și aveți un buget pregătit, puteți identifica darul ideal pentru fiecare femeie căreia doriți să îi oferiți un cadou de Mărțișor. Achiziția trebuie făcută ținând cont de stilul, gustul și personalitatea fiecăreia în parte. Nu uitați să prindeți cadoului șnurul alb cu roșu și să oferiți alături un buchețel de flori, specifice primăverii. 

Was this article helpful?
YesNo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *