5 Jocuri pentru zilele de Paște

jocuri pentru vacanta de Paste

Vacanța de Paște este o perioadă așteptată cu multe emoții, atât de copii dar și de adulți. Prieteni dragi, bunici, vecini și colegi sunt invitați la masă, iar activitățile preferate, jocurile și filmele sunt cele care vor face ca timpul petrecut împreună să fie și mai plăcut. 

În special familiile cu copii mici vor avea nevoie de multe idei de activități care să îi țină pe copii ocupați. Chiar dacă jocul de Monopoly clasic, jucăriile și cărțile de povești sunt prieteni buni ai celor mici, ei vor avea nevoie și de câteva jocuri structurate și organizate de părinți, astfel încât distracția să fie asigurată. Există momente în care se pot face echipe mixte, adulți și copii, totul ține doar de imaginația voastră și dorința de a vă distra. 

De ce este important să petrecem timp de calitate cu familia, de Paște

Copiii au nevoie de un mediu sigur în care să crească, iar sărbătorile pascale reprezintă momentul perfect pentru a reuni familia extinsă. Majoritatea membrilor au concediu sau vacanță, grijile și responsabilitățile sunt puse deoparte, singura prioritate rămâne distracția. Fiecare persoană prezentă le va transmite celor mici informații importante, despre comportamente și valori proprii, iar timpul petrecut împreună îi va ajuta pe copii să împărtășească gânduri și obiecte, să fie atenți la nevoile celorlalți, să traseze limite și să își aleagă modelele pe care le vor urma în viață.  

Vacanța de Paște sparge rutina obișnuită din restul timpului, astfel încât toți membrii prezenți își vor încărca bateriile participând doar la activități care le vor aduce bucurie. Indiferent dacă este vorba despre cărți de joc Uno sau concurs de gătit, distracția este garantată. 

Idei de jocuri pe care să le organizați împreună în vacanța de Paște

Cu siguranță, cei mici își doresc din toată inima să concureze cu adulții, iar dacă vor și câștiga, asta le va aduce multă încredere în forțele proprii. Am pregătit o listă interesantă cu jocuri și activități potrivite pentru întreaga familie. Vă puteți întrece în competiții strânse ori vă puteți distra împreună cu jocuri ce nu au nicio miză, decât crearea unor momente importante împreună, ce vor consolida relații și vor crea amintiri de neuitat. 

1.Clovnul de serviciu

Orice familie are un membru care este în permanență pus pe glume. Acest comportament vesel este important să fie transmis și celor mici, așa că fiecare va primi, pe rând, misiunea de clovnul de serviciu. El va trebui să își pună la treabă toată imaginația, pentru a crea glumițe și a-i face pe cei din jur să râdă. Indiferent dacă va juca mima, va construi un castel din piesele unui joc de Remi, va spune glume sau va jongla cu mingiuțe de plastic, el va fi încurajat de toată lumea și va fi aplaudat la finalul reprezentației. 

2. Cursa de alergare în saci

Dacă vremea vă permite, puteți organiza o super competiție de alergare în saci, care va stârni hohote de râs atât participanților, dar și celor de pe margine. Aveți nevoie de niște saci de cânepă (sau alt material rezistent), in care participanții vor sta cu picioarele. Sacii sunt ridicați până la nivelul taliei și sunt ținuți cu mâinile, iar participanții vor alerga pe traseu în aceste condiții. Bineînțeles, vor fi multe căzături, multă adrenalină, dar și distracția va fi pe cinste. 

3. Festivalul brioșelor

Gătitul este o componentă importantă a sărbătorii Paștelui, iar implicarea celor mici și a tuturor membrilor familiei este o idee grozavă. Cozonacul sau drobul sunt destul de complicat de făcut așa că trebuiesc lăsate deoparte, dar brioșele sunt la îndemâna oricui. Se pot coace două tăvi de brioșe delicioase, iar toată lumea va fi invită la concursul de decorat. Se vor pune la dispoziție creme, fulgi de ciocolată, decorațiuni colorate, figurine din zahăr, iar invitații au liber la imaginație. Se poate forma și un juriu sau fiecare participant va da o notă fiecărei creații cu excepția celei proprii. 

4. Puzzle de familie

Din toată gama de jocuri de societate, un puzzle este o idee minunată pentru o activitate de familie. Chiar dacă ochii și mâinile au o conexiune continuă cu piesele de pe masă, asta nu înseamnă că nu puteți discuta despre diverse subiecte interesante. Veți putea împărtăși amintiri, emoții sau planuri pentru viitor, iar în acest timp puzzle-ul va lua formă ușor, ușor, până când va fi complet. Evident, este ideal un puzzle cu temă de Paște, iar numărul de piese trebuie să fie cât mai mare, peste 1000, astfel încât activitatea să vă țină ocupați câteva seri la rând. 

5. Concurs de karaoke

Zilele petrecute împreună reprezintă o ocazie minunată pentru a vă pune în valoare talentele artistice. Puteți cânta, dansa ori interpreta diferite roluri, în timp ce pe fundal se aud frumoase cântece cu temă specifică. Ideal este să aveți la dispoziție un microfon pentru karaoke, iar la televizor să puneți clipuri cu melodia și versurile adecvate. Distracția va fi completă, iar râsetele și voia bună vor fi prezente pe toată durata concursului. 
Ideile de mai sus nu exclud gama de jocuri interactive pentru copii. Acestea sunt activități special create pentru ca toată lumea să se simtă bine și să se distreze.

Was this article helpful?
YesNo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *