Best Cookbooks and Food Books 2018 conform Huffington Post; Cea mai bun&259; carte de non-fic&539;iune 2018 potrivit The Los Angeles Public Library&206;n aceast&259; carte care abund&259; &238;n scandaluri &537;i pove&537;ti despre opulen&539;&259; Luke Barr &238;i poart&259; pe cititori &238;ntr-o c&259;l&259;torie &238;n timp &238;n Londra &537;i Parisul de la cump&259;na secolelor XIX&8211;XX Din paginile volumului ve&539;i afla

Ritz si Escoffier. Hotelierul, maestrul bucatar si ascensiunea clasei de lux

de Luke Barr

67.5 Lei (TVA inclus)
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

Cod produs: 0000258284

Data aparitie: 2023

ISBN: 978-606-088-393-7

Numar de pagini: 304

Disponibilitate: In stoc

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Best Cookbooks and Food Books (2018), conform Huffington Post; Cea mai bună carte de non-ficțiune (2018), potrivit The Los Angeles Public Library

În această carte care abundă în scandaluri și povești despre opulență, Luke Barr îi poartă pe cititori într-o călătorie în timp, în Londra și Parisul de la cumpăna secolelor XIX–XX. Din paginile volumului veți afla cum ilustrul hotelier César Ritz și faimosul chef Auguste Escoffier și-au unit forțele la Savoy, pentru a uimi lumea întreagă cu luxul modern al acestui bine-cunoscut hotel londonez, unde melanjul dintre evreii americani și înalta societate britanică anunța apariția unei noi ordini sociale și ascensiunea clasei de mijloc. 

Barr recreează atmosfera palpitantă a perioadei din ajunul Primului Război Mondial, La Belle Époque, atunci când aristocrația britanică a atins apogeul, femeile au început să iasă la restaurant neînsoțite, iar noii îmbogățiți americani și industriașii lipsiți de tact socializau la Londra, etalându-și bunurile de lux. Colaborând la Savoy – hotel care primea clienți fideli și, uneori, pofticioși din cale-afară, precum Oscar Wilde și Sarah Bernhardt –, Escoffier inova în domeniul bucătăriei moderne și influența decisiv gastronomia franceză, iar Ritz înființa primul hotel de lux din lume.  

Ritz & Escoffier se citește ca un roman. Autorul a reușit să evoce cu mult succes atmosfera sfârșitului de secol la Londra și personalitățile celor doi oameni care au jucat un rol esențial în acele vremuri ce debordau de optimism.” Wall Street Journal

„A fost Ritz primul «influencer», așa cum se spune în prezent? «Negustor» de visuri la sfârșit de Epocă Victoriană, el nu a fost doar fondatorul cosmopolitismului de tip nou, ci și vestitorul hotelurilor ca «mod de viață» și a mâncării ca manifestare a culturii populare.” Toronto Star

„Un stil alert și o documentare impecabilă. [...] O carte savuroasă despre un episod definitoriu pentru istoria culinară.” Publishers Weekly 

„[O] relatare plină de viață, presărată cu multe anecdote, nu doar o dublă biografie ce curge ușor, ci și o istorie incitantă despre un moment de cotitură din evoluția industriei hotelurilor și restaurantelor.” Booklist

„Când mâncați Peach Melba sau când beți Grand Marnier, ar trebui să le mulțumiți lui Ritz și Escoffier, pentru că ei le-au denumit astfel, iar apoi le-au popularizat.” The Economist


Data aparitie 2023
ISBN 978-606-088-393-7
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 304
Tip coperta Necartonat
Autor

Luke Barr

Numar pagini 304

Clientii clb.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Nota acordata produsului:

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi
Scroll