Traducere din limba englez&259; &537;i note de Bogdan&8209;Alexandru St&259;nescuPrix Méditerranée 2018Nominalizat la Baillie Gifford Prize 2017Daniel Mendelsohn este cî&351;tig&259;torul Prix Médicis Étranger 2007 pentru edi&355;ia în limba francez&259; a volumului The LostCînd Jay Mendelsohn

O odisee

de Daniel Mendelsohn

Cod produs: 0000186906

Editura: Polirom S.A.

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

ISBN: 978-973-467-146-5

Numar de pagini: 344

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Traducere din limba engleză și note de Bogdan‑Alexandru Stănescu

Prix Méditerranée 2018

Nominalizat la Baillie Gifford Prize 2017

Daniel Mendelsohn este cîştigătorul Prix Médicis Étranger 2007 pentru ediţia în limba franceză a volumului The Lost

Cînd Jay Mendelsohn, în vîrstă de 81 de ani, se decide să asiste la cursul despre Odiseea lui Homer – ţinut de fiul său –, cei doi, tată şi fiu, pornesc, fără s-o ştie, într-o aventură a cunoaşterii reciproce, înlesnită de lectura textului homeric. Pentru bătrînul Mendelsohn, fost cibernetician, cursul despre Odiseea pare a fi ultima şansă de a relua studiul clasicilor, pe care-l abandonase în liceu, în favoarea matematicii, dar şi de a-şi înţelege fiul, scriitor şi clasicist. Pentru Daniel, înfruntarea săptămînală cu tatăl care îi pune la îndoială interpretările se dovedeşte iarăşi a fi o ultimă şansă: aceea de a pătrunde secretele unui tată de multe ori dificil, aspru şi necomunicativ. Atunci cînd cei doi se îmbarcă într-o croazieră mediteraneeană ce reface traseul lui Odiseu, Daniel realizează că încă are enorm de învăţat de la bătrînul său tată. O carte-hibrid, O odisee explorează domeniul fragil al relaţiei tată-fiu, dar şi tragedia bătrîneţii, a imposibilităţii de a-ţi cunoaşte cu adevărat părinţii.

„Mai presus de orice, cartea de faţă e o poveste de dragoste. Mendelsohn îşi croieşte drum prin textul Odiseei, recompunînd totodată o istorie mult mai personală, mai cuprinzătoare – cea a propriei familii. Ambele odisee au în centrul lor rătăciri, recunoaşteri, întoarceri acasă. Cartea întreabă şi se întreabă: cum este posibil, de fapt, să cunoşti pe cineva cu adevărat?” (The Wall Street Journal)

„Cu ajutorul lui Homer, Mendelsohn a înălţat un monument închinat tatălui său: o dovadă extraordinară de dragoste filială.” (The Times Literary Supplement)

„O carte bună te face să-ţi doreşti să citeşti mai mult, observă tatăl lui Mendelsohn la finalul cursului. Observaţia este incredibil de adevărată în ce priveşte această zguduitoare nouă odisee.” (Alberto Manguel)


Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-973-467-146-5
Loc aparitie Iasi
Numar de pagini 344
Tip coperta Necartonat
Autor

Daniel Mendelsohn

Numar pagini 344
Scroll