
Floare de Zapada si evantaiul secret
de Lisa See
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.
Cuvintele ei mă speriau și mă însuflețeau. Floare de Zăpadă era deșteaptă, dar nu aceasta era partea care mă speria cel mai tare. În fiecare mesaj al ei îmi vorbea despre păsări, despre zbor, despre o lume îndepărtată. Încă de pe atunci Floare de Zăpadă zbura în direcția opusă față de ceea ce i se oferea. Voiam să mă agăț și eu de aripile ei și să mă înalț, indiferent cât de intimidată eram.
În China secolului al XIX-lea, într-o societate în care soțiile și fiicele aveau picioarele legate și trăiau aproape complet izolate, femeile dintr-un colț îndepărtat al provinciei Hunan au creat un cod secret de comunicare: nu shu („scrierea femeilor”). Printr-un legământ special numit laotong – „sinele meu” –, ele se angajau să se susțină reciproc, o relație emoțională profundă care dura toată viața.
Când Baihe primește un evantai din mătase de la Floare de Zăpadă pe care aceasta i-a lăsat un poem în nu shu, prietenia celor două fete de șapte ani devine un legământ sacru laotong. De-a lungul anilor, ele se confruntă cu foametea, răscoalele violente, își împărtășesc gânduri despre căsătoriile lor aranjate, singurătate și bucuriile sau durerile maternității. Prietenia lor devine un refugiu, până când o singură neînțelegere amenință să le destrame legătura de-o viață.
Floare de Zăpadă și evantaiul secret este o incursiune captivantă și tulburătoare într-o epocă istorică fascinantă, la fel de emoționantă pe cât este de tragică. Cu detalii istorice minuțioase și o sensibilitate comparabilă cu Memoriile unei gheișe, acest roman liric și profund explorează una dintre cele mai enigmatice relații umane: prietenia dintre femei.
„O proză elegantă și plină de sensibilitate. Ritualurile și îndatoririle femeilor din China rurală dezvăluie aspecte deosebite despre statutul femeilor, inferior atât în casa părintească, cât și în cea a soțului, dar și despre proverbele confucianiste și nenumăratele superstiții care le guvernau viața de zi cu zi.” — Publishers Weekly
„Chiar dacă educația și cultura acestor femei pot părea îndepărtate de experiențele cititorilor de astăzi, lecțiile de viață transmise sunt universale și vor rămâne vii în inimile celor care le descoperă.” — School Library Journal
„Scriitura lui See este rafinată și elaborată, fiecare detaliu fiind redat cu o precizie impecabilă, ceea ce transformă lectura într-o experiență captivantă și profundă. Această poveste tulburătoare are toate șansele să cucerească un public larg.” — Booklist
„Este o poveste de o frumusețe copleșitoare, o bijuterie literară ce aduce la viață o lume reală și tainică, dispărută abia de curând. Este o carte atât de captivantă, încât paginile par să se risipească, lăsând povestea să dăinuie limpede în mintea noastră, de la primul până la ultimul cuvânt.” — Amy Tan, autoarea romanului Clubul norocoaselor
Fragment din carte
Când ajungeam să nu mai pot suporta nicio clipă de durere și lacrimile îmi curgeau peste bandajele însângerate, mama îmi șoptea ușor la ureche și mă îndemna să mai rezist încă o oră, încă o zi, încă o săptămână, amintindu-mi de răsplata pe care o voi primi dacă am să mai continui încă puțin. Așa m-a învățat ea să îndur – nu doar suferințele fizice ale bandajării picioarelor și ale nașterii de prunci, ci și durerile mult mai chinuitoare ale încercărilor la care sunt supuse inima, mintea și sufletul.
Data aparitie | 2025 |
ISBN | 978-630-305-389-9 |
Loc aparitie | Bucuresti |
Numar de pagini | 384 |
Tip coperta | Necartonat |
Autor | Lisa See |
Numar pagini | 384 |
Clientii clb.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.