Cand vine vorba de elementele esentiale prin care se caracterizeaza cultura tarii noastre, cu siguranta ca unul dintre primele cuvinte care ne vine tuturor in minte este „folclor” sau „traditii” - traditii care continua sa se pastreze pana in zilele noastre in unele regiuni ale Romaniei.
Altele, desi au disparut, reprezinta un subiect de interes si un motiv de fascinatie pentru cei pasionati de cartile de folclor, pentru iubitorii de carti despre folclorul romanesc, celor carora (si nu numai) li se adreseaza categoria aceasta, a cartilor de arta populara.
Daca si tu iti doresti sa afli tot mai multe lucruri despre traditiile, obiceiurile si chiar superstitiile care circula pe teritoriul tarii noastre si, in general, iti place sa descoperi mereu cate ceva despre stilul de viata al poporului roman, poti fi convins(a) ca fiecare volum din categoria cartilor de etnologie iti va oferi oportunitatea de a calatori in universul folcloric romanesc.
In timp ce unele carti de etnografie sunt un bilet catre regiuni (precum Maramures) in care traditiile reprezinta un element distinctiv chiar si in zilele noastre, altele te invita sa calatoresti intr-un trecut de mult apus, precum epoca medievala.