Busuiocul proaspat confera preparatelor din peste o inconfundabila aroma mediteraneana Este un ingredient ideal si in combinatie cu oregano coriandru sau rozmarinCoriandrul are gustul usor dulce si este folosit in multe mixuri asiatice Ofera una dintre cele mai puternice si mai intense arome mancarurilor de aceea este o planta aromatica perfecta pentru innobilarea preparatelor din peste Se combina bine cu chimionul si ofera un gust senzational preparatelor pregatite la cuptor

Carte de bucate preparate din peste si retete traditionale chinezesti

de Eugenia Iorgoaea, Emilian Strainu

50 Lei (TVA inclus)
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

Cod produs: 0000249974

Editura: Editura Prestige

Data aparitie: 2023

ISBN: 978-630-6506-20-0

Numar de pagini: 392

Disponibilitate: In stoc

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Busuiocul proaspat confera preparatelor din peste o inconfundabila aroma mediteraneana. Este un ingredient ideal si in combinatie cu oregano, coriandru sau rozmarin.

Coriandrul are gustul usor dulce si este folosit in multe mixuri asiatice. Ofera una dintre cele mai puternice si mai intense arome mancarurilor, de aceea este o planta aromatica perfecta pentru innobilarea preparatelor din peste. Se combina bine cu chimionul si ofera un gust senzational preparatelor pregatite la cuptor (in special), evidentiind gustul si aroma pestelui. Se regaseste in compozitia celor mai multe combinatii de condimente create special pentru peste.

Cuisoarele au o aroma puternica si un gust iute intens. Ofera un farmec aparte sosurilor si marinatelor din peste.
Frunzele de dafin, simbol al nobletii, dau si in cazul preparatelor din peste o savoare unica.

Feniculul macinat este unul dintre cele mai bune condimente pentru peste. Poate fi utilizat in special pentru pestele gras: somon, macrou si hering. Se poate adauga si in salatele sau in sosurile care se servesc alaturi de peste.

Ghimbirul se numara printre cele mai folosite condimente din bucataria asiatica. Asezoneaza cu succes fructele de mare si pestele.

Desi este destul de putin utilizat de amatorii de preparate din peste, maghiranul dulce este unul dintre condimentele care se preteaza cel mai bine acestor preparate. Este o planta inrudita cu popularul oregano si este o alegere grozava pentru mancarurile cu peste, datorita aromei dulci pe care o impregneaza subtil in carne.

Atat semintele cat si frunzele de marar fac pereche buna cu gustul si aroma pestelui, in nenumarate preparate si retete culinare. Semintele de marar pisate se potrivesc de minune cu orice fel de peste. Somonului pare totusi sa ii ,,placa" cel mai mult aroma acestei ierburi aromatice.

Nucsoara este unul dintre cele mai bune condimente pentru peste, in special pentru placintele preparate cu acest tip de carne, insa poate fi adaugata si in sosuri. Se impaca excelent si cu fructele de mare.

Patrunjelul este o planta aromatica excelenta pentru preparatele din peste. In combinatie cu lamaia si untul, patrunjelul contribuie nu doar la aromatizarea subtila si delicata a carnii, dar si la fragezirea acesteia.

Piperul este condimentul bun la toate. Nu exista mancare si, cu atat mai putin, tip de peste, care sa ,,strambe din nas" la aroma indrazneata pe care o ofera acest condiment popular in toate bucatariile lumii. Piperul este unul dintre cele mai populare si mai versatile condimente din bucatarie, asa ca se poate combina cu orice ingredient picant si aromat. Singurul lucru de care trebuie tinut cont este cantitatea in care se foloseste.

Si rozmarinul face casa buna cu coriandrul in retetele cu peste. Sunt folosite frecvent impreuna in astfel de preparate, intrucat reusesc ,,sa exploateze" foarte bine aroma carnii si sa o innobileze cu gusturi savuroase
.
Semintele de mustar sunt condimentele ideale pentru a pregati peste in crusta. Combinatiile mustarului cu piper si oregano fac din preparatele de peste un adevarat deliciu.

Turmericul (curcuma) are gustul piperat si aroma, usor lemnoasa. Se potriveste de minune cu majoritatea ierburilor aromate. Are un miros asemanator cu al ghimbirului, dar are aroma mai puternica si este mai picant, fiind un ingredient din unele varietati de mustar si inclus in lista de condimente care dau gustul specific al sosului Worchestershire.


Fasole verde cu ciuperci proaspete
Crochete si bulete chinezesti
Coltunasi cu legume
Pilaf cu ciuperci si oua
Salata de varza dulce
Pateuri cu creveti
Ciuperci umplute cu spanac
Ciuperci umplute cu carne de pasare
Ciuperci cu mingi de dovlecei
Oua de prepelita si frunze de patrunjel
Preparate din peste cu sos tomat
Crap cu aroma de sancea, pregatit la abur
Somn crocant cu costita si mirodenii
Crap cu costita, muguri de bambus si ciuperci
Somn marinat
File de salau cu ficat de pui si muguri de bambus


Data aparitie 2023
ISBN 978-630-6506-20-0
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 392
Tip coperta Necartonat
Autor

Eugenia Iorgoaea, Emilian Strainu

Numar pagini 392

Clientii clb.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Nota acordata produsului:

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi
Scroll