Unde să mergi în vacanță anul asta: Top ghiduri de călătorie

Unde mergi in calatorie vara asta

Ultimii ani au reprezentat o perioadă complicată pentru toată lumea, iar stresul a fost mai puternic ca oricând. De aceea te gândești încă de pe acum unde să mergi în vacanță, ca să te relaxezi și să vizitezi locuri noi sau orașe de care te leagă amintiri frumoase.

Îți prezentăm în continuare sfaturi utile și ghiduri de călătorie spre destinații de vacanță, ca să te pregătești pentru un concediu de vis.

Cum te pregătești pentru o vacanță de neuitat

Ca să pornești cu dreptul în aventura ta spre locuri de vacanță din străinătate sau din România, iată ce recomandări trebuie să iei în considerare:

  • Realizează un itinerar al vacanței și planifică pe zile obiectivele turistice pe care urmează să le vizitezi;
  • Planifică bugetul de călătorie pe fiecare categorie de cheltuieli (transport, cazare, bilete de călătorie și intrare la muzee, expoziții, mese la restaurant, cafenele ș.a.);
  • Verifică valabilitatea pașaportului și a celorlalte acte de călătorie (carte de identitate, carnet auto, asigurări de călătorie, asigurări medicale ș.a.);
  • Întocmește o listă cu lucrurile pe care vrei să le iei în gențile de voiaj și ordonează-le în funcție de priorități, ca să te asiguri că nu uiți acasă nimic important și că nu încarci inutil valizele cu obiecte în plus;
  • Mergi la un control medical de rutină și vaccinează-te conform recomandărilor în vigoare;
  • Informează-te despre restricțiile de călătorie în regiunea respectivă și despre condițiile pe care trebuie să le îndeplinești la intrarea în țara de destinație și pe durata vacanței (inclusiv norme de comportament, restricții vestimentare ș.a.).

Ghiduri de călătorie care te vor ajuta să alegi destinația potrivită

Ca să te decizi unde să mergi în vacanță, ai nevoie de informații și detalii despre locurile pe care urmează să le vizitezi. Iată care sunt cele mai bune recomandări de  ghiduri de călătorie, ca să alegi destinația potrivită pentru tine și familia ta:

România. Ghidul verde Michelin

Dacă ești în căutare de destinații de vacanță ieftine în România sau pur și simplu vrei să vezi unde poți să mergi în vacanță în România, o sursă excelentă de informații, imagini și ponturi de călătorie este faimosul Ghid Michelin.

Realizat pe baza recenziilor și evaluărilor unor specialiști de renume internațional, ghidul reprezintă un instrument util în găsirea unor idei de vacanță în România și un mod interesant de a redescoperi frumusețile țării, colindând pe trasee cunoscute, dar și pe cărări mai puțin umblate.

Poți pune în bagaj și niște cărți de istorie și arheologie, ca să te documentezi despre locurile pe care le vei vizita.

Key Guide Londra

Cel mai vizitat oraș din lume trebuie să se afle pe lista ta cu idei de concediu, așa că un ghid turistic Londra este exact ce ai nevoie înainte să pleci la drum spre Anglia.

Te vei bucura de o lectură plăcută și utilă, concepută special pentru turiștii independenți, care își organizează programul într-un mod creativ, îmbinând atractIile turistice tradiționale cu locurile noi și avangardiste ale capitalei britanice. 

Michelin Viena Weekend

Dacă ești în căutare de excursii de weekend în străinătate, capitala valsului este una dintre cele mai frumoase destinații turistice din Europa. Viena este un oraș strălucitor, pe care-l vei descoperi în plimbări lungi, îndrumat de Ghidul Michelin Viena Weekend, ce cuprinde sugestii utile și propuneri de distracții. În plus oferă o hartă detașabilă care este ușor de folosit și te ve ajuta în explorarea orașului.

Michelin Barcelona Weekend – Ghidul Verde

Un alt oraș european perfect pentru city-break sau vacanță este Barcelona, de aceea o recomandare utilă este Ghidul Michelin Barcelona Weekend. Vei descoperi frumusețea celebrului oraș catalan și vei beneficia de cele mai bune îndrumări pentru cazare, transport, vizite turistice și distracții.

Ghid turistic Mallorca, Menorca si Ibiza

Pentru o vacanță exotică și nu foarte departe de casă, poți să optezi pentru un concediu în Insulele Baleare. Ca să alegi cele mai bune hoteluri, restaurante, plaje și excursii ai la dispoziție Ghidul turistic Mallorca, Menorca și Ibiza. Trei insule pe care merită să le explorezi și să te bucuri de peisaje pitorești, oameni ospitalieri și o climă mediteraneană de vis.

Paris – Ghid turistic

Cel mai romantic oraș din lume nu putea lipsi de pe lista cu destinații de vacanță. Te poți inspira din Paris – Ghid turistic, pentru a alege obiectivele turistice pe care să le vizitezi. Ai la dispoziție hărți, sugestii de hoteluri, restaurante, locuri de distracție, sfaturi pentru itinerarii în zona metropolitană. Ca să intri în atmosfera pariziană poți să iei cu tine și cărți de dragoste pe care să le citești în avion, sau pe malul Senei, la lumina caldă al unii. 

Turcia Coasta de Sud – Ghid turistic

Dacă te gândești unde să mergi în vacanță în destinații turistice pentru toată familia, o idee inspirată este să alegi litoralul turcesc. Ai la dispoziție Ghidul turistic – Turcia Coasta de Sud, care cuprinde toate informațiile despre transport, cazare, facilități de agrement, restaurante, excursii și sfaturi de călătorie.

Weekend la Istanbul

Atunci când ești în căutare de destinații ieftine în Europa, alege Istanbul și inspiră-te din ghidul turistic Weekend la Istanbul, pentru a petrece zile de vacanță minunate pe malul Bosforului, în orice anotimp.

Weekend la Berlin 

Capitala Germaniei este un oraș cosmopolit, interesant, plin de ritm și culoare, care te va surprinde la fiecare pas prin originalitate și stil. Ai la dispoziție un ghid turistic compact și eficient: Weekend la Berlin, pentru a descoperi frumusețea acestei destinații turistice din inima Europei.

Weekend la Amsterdam

Pune pe lista de vacanțe în 2022 un oraș renumit prin atmosferă veselă, natură generoasă și istorie interesantă. Alege ghidul turistic Weekend la Amsterdam ca să afli detalii despre itinerarii turistice printr-un burg olandez cu oameni prietenoși și peisaje colorate.

Inspiră-te din aceste sugestii și alege unde să mergi în vacanță, ca să te relaxezi, să te distrezi, să cunoști oameni și locuri noi. Învață și câteva cuvinte în limba țării respective, cu ajutorul unor cărți de limbi străine, cursuri și dicționare. Astfel vei petrece un concediu minunat, alături de prieteni și familie, ca-n vremurile bune!

Was this article helpful?
YesNo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *