Rechizite școlare pentru clasa pregătitoare: Lista completă

Copilul tău a împlinit 6 ani și îl înscrii la clasa pregătitoare, ai emoții mai mari decât ale puiului tău și vrei să îi cumperi tot ce are nevoie pentru a porni cu bine în prima lui aventură de școlar. Indiferent dacă a fost până acum la grădiniță sau se află la prima întâlnire cu o comunitate de omuleți de vârsta lui, trebuie să ai mare grijă ca lista de rechizite școlare să fie completă, ca să nu-i lipsească nimic din lucrurile de care va avea nevoie începând din această toamnă.

Îți prezentăm în continuare detalii și recomandări de rechizite școlare pentru clasa pregătitoare:

Caiete și manuale pentru clasa pregătitoare

Pentru că piticul tău se află la prima întâlnire cu alfabetul, are nevoie de caiet de scriere pentru clasa pregătitoare, care îi va fi necesar la orele de scriere, ca să învețe semne grafice, litere și cifre.

Va avea primele lui lecturi, iar culegeri de texte precum Cheia poveștii și manuale auxiliare ca Alfabetul colorat îl vor familiariza cu lumea magică a cuvintelor.

Se află la vârsta minunată la care învață jucându-se, așa că are nevoie de manuale interactive și multidisciplinare, de exemplu Smart Fun clasa pregătitoare, cu fișe care vizează competențe din programa școlară, set de litere lucioase care îl vor ajuta să scrie, plus teste, glume și enigme însoțite de răspunsuri foarte clar explicate.

Completează lista de caiete și manuale cu caiete clasice, pe care să se joace în voie, să deseneze și să scrie literele învățate la școală. 

Creioane și carioci

Culorile sunt foarte importante în primul an de școală, așa că pune pe lista de rechizite și seturi de creioane colorate și carioci pentru scris, colorat și desenat. Alege sortimente ecologice, non toxice, potrivite pentru vârsta micuțului școlar.

Acuarele și bloc de desen

Ora de desen va fi una dintre preferatele lui, așa că oferă-i posibilitatea să-și dezvolte talentul artistic cu acuarele, pensule de diferite mărimi și blocuri de desen potrivite pentru ghiozdănelul lui. Adaugă la lista cu articole pentru desen și hârtie colorată, hârtie glase, lipici,  plastilină și planșetă pentru modelat plastilina, căci va realiza colaje ce combină desenele cu elemente de decor și jucării.

Accesorii de birotică

Deși are doar 6 anișori, copilul tău va avea primul lui birou, mic ce-i drept, dar tocmai de aceea important, pentru că-l va familiariza cu obiecte pe care le va utiliza mulți ani de-acum înainte. 

Organizează la el în cameră un colț de studiu, cu o măsuță pe care să găsească creioane clasice, ascuțitori, penar, agrafe de birou, seturi colorate de post-it-uri, suport pentru instrumente de scris, stilou, cerneală, pic corector pentru cerneală, coperți de caiete și etichete școlare.

Și pentru că școala este o joacă serioasă, cumpără-i mici bibliorafturi și separatoare, ca să păstreze în ordine manualele pe care învață să scrie și să citească, alături de caietele de desen, dezvoltare personală, jocuri, teme și exerciții.

Ghiozdan 

Cel mai important obiect din lista de rechizite pentru clasa pregătitoare este ghiozdanul, pe care trebuie să-l alegi cu grijă, să fie un model de calitate, din material rezistent, să aibă destul compartimente și să conțină bretele speciale care să protejeze spatele copilului.

Optează pentru un ghiozdan sau rucsac de mărime medie, potrivit pentru vârsta lui, mai ales că nu îl vei încărca cu manuale și caiete grele, care să-i pună în pericol sănătatea. Implică-l pe cel mic în alegerea culorii și a imprimeului, ca să vă bucurați împreună de primul ghiozdan din viața lui de școlar.

Cere-i părerea atunci când cumperi rechizite pentru copii, astfel se va obișnui cu noul lui statut și va aștepta cu nerăbdare începerea școlii. Optează pentru produse de calitate, pe care să le poate utiliza în siguranță pe toată durata anului. Solicită doamnei învățătoare lista de manuale și rechizite pentru clasa pregătitoare, ca să te asiguri că ai bifat toate lucrurile ce trebuiau cumpărate.

Nu lăsa pe ultima sută de metri achiziționarea de articole și accesorii de uz școlar, pentru că nu vei găsi toate produsele de care ai nevoie, la calitatea dorită și la prețuri accesibile. Apelează la site-urile de specialitate și cumpără cărți și rechizite online, simplu și rapid.

Astfel îți va rămâne mai mult timp liber, să-l petreci împreună cu piticul tău, în ultima lui vacanță de preșcolar. Și să nu ai emoții…prea mari: la școală va lega noi prietenii, va deprinde noi abilități și va câștiga încredere în forțele proprii.

Was this article helpful?
YesNo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *