Noutăți Bookfest Junior 2019

Dragii noștri,

Pentru bucureșteni, astăzi a început prima mare sărbătoare a cărții din acest an: Bookfest 2019. Organizatorii se așteaptă la cel puțin 100.000 de vizitatori, astfel încât, dacă vreți să evitați aglomerația, grăbiți-vă să mergeți în primele zile de târg, când puteți cerceta în voie oferta de carte. Daca nu reușiti să ajungeți, vă așteptăm în librăriile CLB sau pe clb.ro cu întrega ofertă de carte prezentă la târg J

Pentru al doilea an consecutiv, Salonul de carte Bookfest se desfășoară în Pavilionul B2 de la Romexpo care întrunește toate cerințele moderne ale unui târg de carte: spațios, foarte bine luminat, toți expozanții beneficiind de vizibilitate foarte bună, cu locuri de joacă și mai ales cu spații de evenimente, foarte primitoare, unde veți avea ocazia să vă întâlniți cu scriitorii dumneavoastră preferați.

Invitatul de onoare al acestei ediții a Salonului este nici mai mult nici mai puțin decât Marea Britanie.

Partenerii noștri, editurile românești, au anunțat deja că vor lansa în jur de 4.000 de titluri noi și vor organiza peste 350 de evenimente. Nu vă spunem decât că veți putea să-i vedeți și să-i auziți pe unii dintre cei mai iubiți autori români, cum ar fi:  Lucian Boia, Vintilă Mihăilescu, Horia-Roman Patapievici, Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Dan C. Mihăilescu,  Adrian Cioroianu și mulți alții.

Ce le aduce ediția din acest an celor mici?

Să începem cu copiii, motive avem destule: Ziua de 1 Iunie, apropierea vacanței de vară și, nu în ultimul rând, ei sunt cei mai harnici cititori dintre toți cititorii!

Bookfest Junior 2019 îi așteaptă pe cei mici și pe cei mai mărișori cu evenimente concepute anume pentru ei. Vor fi lansate cele mai așteptate titluri pentru copii și adolescenți, vor fi organizate întâlniri cu autorii și ilustratorii cărților. Vor avea loc atât în standul editurilor, pe scene, cât și în standul Bookfest Junior nenumărate ateliere bilingve, de lectură creativă, festivități de premiere pentru concursurile de eseuri, precum și multe activități de desenat, colorat și bricolat.

Şi, nu în ultimul rând, copiii pot participa la marele concurs al acestei ediţii: „Bookfest Junior te premiază cu 2X100 de cărți pentru vacanță oferite de editurile participante“.

 Haideți să aruncăm rapid o privire și în ofertele unor edituri J

 Editura Polirom a pregătit, în seria Junior, cărțile laureaților concursului de manuscrise, ediția 2018.

Diana Geacăr – Ce văd dragonii, cu ilustraţii de Radu Răileanu, își va purta cititorii juniori într-o aventură cu troli, dragoni, porci-spinoși, pești vorbitori și patru statui cărora li se mai spune și Spaime. Romanul Dianei Geacăr și-a găsit locul în colecţia Junior, o colecţie dedicată copiilor și adolescenţilor care cred în puterea imaginaţiei și cărora le place să citească poveștile cu creionul în mînă

Calin Torsan –Vrăjitorul dințos, o poveste amuzantă, cu un băiat palid care are părinţi ocupaţi şi un laptop cu jocuri. O poveste care se petrece chiar lîngă tine şi care subminează clişee.

Humanitas Junior s-a pregătit să lanseze la BOOKFEST câteva cărți minunate pentru copii.

Carmen Tiderle cu Cine a pus piper în mare? este a patra cartea a autoarei care a descoperit secretul cititului din plăcere la copii și pe cel al întoarcerii la copilărie a oamenilor mari, cu ilustrații de Vali Petridean.

Jeremy Strong cu Tatu și Țup. Jeremy Strong este un autor care a scris peste o sută de cărți, vândute în mai multe milioane de exemplare în întreaga lume. Cartea lui este o lectură excelentă pentru cititorii la început de drum, care vor fi încântați de capitolele scurte și de ilustrațiile nostime, numai bune de imitat și de colorat.

Nancy Springer, Cazul Marchizului dispărut din seria Enigmele Enolei Holmes, carte tradusă în 16 limbi și care va fi ecranizată cu Millie Bobby Brown, protagonista serialului Stranger Things, în rolul principal. Autoarea este distinsă cu Edgar Award.

La non-ficțiune pentru copii, vă  recomandăm  Originea speciilor, o carte minunat ilustrată de Sabina Radeva, care repovesteşte pe înţelesul copiilor Originea speciilor a lui Charles Darwin, punand în lumină teoria care a schimbat pentru totdeauna felul în care înţelegem lumea: evoluţia.

 Grupul Editorial ART vine la BOOKFEST cu peste 1200 de titluri, dintre care mai bine de 100 de noutăți!

Printre titlurile prezentate se regasesc: Elefantul Filimon și Păpușa de cârpă de Michael Ende și Cei trei tâlhari, cea mai iubită carte a lui Tomi Ungerer, „băiatul rău al literaturii pentru copii“, celebru pentru poveștile sale neobișnuite.

Împătimiții seriei Jurnalul unui puști se vor bucura de un nou volum marca Jeff Kinney – Jurnalul unui puști tare de treabă. Însemnările lui Rowley Jefferson. Pentru prima dată, lumea lui Greg Heffley este văzută din perspectiva prietenului său cel mai bun.

Din vara aceasta, ne vom bucura de un nou personaj adorabil: Claude de Alex T. Smith. Vă invităm să-l descoperiți alături de nelipsitul domn Scămoșos, cel mai bun prieten al său. Pentru amatorii de întâmplări hazlii și eroi cu superputeri, seria Aventurilor Căpitanului Underpants de Dav Pilkey îmbină în doze perfecte acțiunea, suspansul și umorul, într-o carte interactivă unde poți da viață personajelor folosind tehnica de animație RĂSF-O-RAMA!

Fanii amuzantului Nate, întâiul dintre puști, vor avea surpriza să-și descopere personajul preferat într-o ipostază ilustrată în minunatul volum de benzi desenate Marele Nate. Un puști genial de Lincoln Peirce.

Veste bună pentru pentru fanii lui Harry Potter! Cel de-al doilea volum al seriei Animale fantastice de J.K. Rowling și integrala Harry Potter într-un cufăr de colecție.

La standul Marii Britanii, sâmbătă, 1 iunie, ora 13:30, va avea loc evenimentul de lansare a Welcome to Hogwarts Arts & Crafts Workshop!. Se lasă cu premii!

De asemenea, vor fi prezente reeditari ale celor mai frumoase cărți din vremea copilăriei părinților: O mică bijuterie ilustrată Rapsodii de toamnă, de George Coșbuc, cu ilustrații de Ethel Lucaci Băiaș – și un clasic al literaturii pentru copii – Münchhausen de Gottfried August Bürger, cu ilustrații de Eugen Taru.

Iubitorii universului Miss Peregrine se vor bucura de un nou volum din seria imaginată de Ransom Riggs: Miss Peregrine 4. Harta zilelor. Pentru cititorii adolescenți, dar și pentru toți amatorii de povești cu supereroi, se lansează seria DC Icons cu două dintre volume: Batman. Creaturile nopții de Marie Lu, și Wonder Woman. Fiica Războiului de Leigh Bardugo.

 Curtea Veche Publishing

Poveștile Cristinei, un proiect al Cristinei și al lui Alex Donovici, care s-a dovedit una dintre cele mai de succes colecții ale Editurii Curtea Veche va  prezenta la BOOKFEST două titluri noi:

Întâmplări vindecătoare  sunt, înainte de toate, o invitație de a intra într-o lume miraculoasă,  populată de șoricei năstrușnici, ciupercuțe poznașe, dovlecei vorbitori sau sirene jucăușe de la care copiii au mereu o lecție de învățat.

Țup și  Padurea Încremenită în care cititorul va fi surprins să își revadă personajele cunoscute într-o ipostază mai puțin fericită, căzute sub vraja jocurile pe calculator și a „țipsurilor”, cu sănătatea șubrezită și cu voința anesteziată. Încercarea disperată a lui Țup de a le salva este o excelentă lecție despre ce înseamnă prietenia adevărată și o invitație de a crede până la capăt nu numai în tine, ci și în ceilalți.

Lista cu cărțile pentru copii realizată de noi este doar o mică parte a ofertei de anul acesta. Dacă vreți să aflați toate noutățile, dar nu aveți timp să mergeți la târg nu uitați că rețeaua noastră de librării vă așteaptă nu doar cu cărți, ci și cu sfaturi și recomandări.

Was this article helpful?
YesNo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *