Idei de cadouri de Crăciun pentru copii: Ghid cu recomandări

Cadouri-pentru-Craciun

Perioada de Crăciun este una dintre cele mai îndrăgite din an, în special de către cei mici. Și de ce nu ar fi așa, din moment ce ei au acum ocazia să primească cele mai frumoase cadouri? Prin tradiție, Moș Crăciun este cel care îi vizitează în fiecare an pe cei mai cuminți și ascultători dintre copii, pentru a le oferi daruri neasemuite. În ziua de azi, cei mai mulți dintre copii știu că sărbătoarea Crăciunului este momentul din an când darurile se înmulțesc peste măsură, iar fiecare are ocazia să primească jucăriile, piesele vestimentare sau gadgeturile preferate.

Vrem să venim în ajutorul tău și al Moșului, pentru a alege împreună cele mai frumoase cadouri de Crăciun pentru copilul tău în acest an. Află din ghidul de mai jos ce recomandări avem în acest sens.

Cum să alegi cadourile potrivite pentru copilul tău

Din dorința de a le asigura tot ce își doresc, mulți părinți îi copleșesc, în orice moment, cu cadouri pe cei mici. Este important, totuși, să ai în vedere anumite criterii atunci când alegi jocurile și jucăriile potrivite pentru copilul tău. Micuții își pot pierde cu ușurință interesul pentru o anumită acțiune dacă sunt înconjurați de prea multe obiecte, care le pot distrage atenția de la un anumit tip de activitate pe care o desfășoară în acel moment. 

Așadar, iată câteva aspecte de care să ții cont când alegi cadourile de Crăciun pentru copilul tău.

Alege cadourile de Crăciun în funcție de vârsta copilului

Vârsta copilului este un criteriu important pentru a alege un anumit tip de cadou. Multe jocuri sau jucării sunt create pe categorii de vârstă, iar altele, de exemplu cele care conțin piese mici ce pot fi înghițite din neatenție, sunt potrivite doar pentru cei care au depășit trei ani, deci urmărește cu atenție specificațiile fiecărui produs în parte.

Alege un cadou care stimulează pasiunile copilului

Multe articole sau obiecte pe care le oferi în dar copilului tău pot să-i stimuleze anumite pasiuni care îl animă la o anumită vârstă. De exemplu, dacă manifestă interes pentru pictat sau deprinderea primelor acorduri muzicale, îl poți ajuta să-și perfecționeze aceste înclinații oferindu-i primele seturi de culori și pensule, sau un instrument muzical precum o chitară sau o pianină de jucărie, ținând cont de interesele de moment.

Ține cont de nevoile celui mic

Articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte, ori cele necesare pentru școală sau grădiniță sunt obiecte de care orice copil are nevoie, și se va bucura în momentul în care le primește. În funcție de vârstă, îi poți oferi micuțului tău cadouri de Crăciun care să-l ajute în activitățile recreative, și mai ales să-și ocupe timpul în mod plăcut, amuzant și constructiv. În mod sigur, îi vei aduce mare bucurie dacă știi cum să-i anticipezi nevoile și dorințele sale cele mai secrete.

Recomandări de cadouri de Crăciun pentru copii

Jucării educative

Indiferent de vârsta la care se află un copil, jucăriile care îl ajută să-și dezvolte abilitățile naturale precum îndemânarea, imaginația și curiozitatea au impact major pentru dezvoltarea sa cognitivă și emoțională ulterioară. Există multe jocuri educative perfecte pentru a fi oferite drept cadouri de Crăciun. Începând chiar din primele etape de formare, micuții își pot exersa atenția, concentrarea și aptitudinile motorii într-un mod cât se poate de natural și de plăcut pentru ei, prin intermediul jucăriilor potrivite. 

Astfel, ei pot deprinde cum să țină piese mici în mâini, și pot învăța mai multe despre natură, animale sau mediul înconjurător, cu ajutorul unor cartonașe cu figurine colorate, cu cele mai drăgălașe imagini. Ce poate fi mai amuzant pentru un copilaș de doi-trei ani decât să adune micile animale dintr-o fermă într-un hambar folosind un joc specific, ba mai mult, să audă sunetele pe care acestea le scot, cu ajutorul unei tablete interactive și colorate? 

Astfel de jucării sunt prevăzute de obicei cu ecrane și senzori tactili, așa că micuții se vor amuza auzind sunetele de animale sau de instrumente muzicale, și mai mult, pot învăța deja literele alfabetului, deoarece tableta le va indica toate acestea. Alte tipuri de jocuri educative de acest fel permit învățarea numerelor, anotimpurilor sau chiar a unor limbi străine.

Tabletă interactivă cu animale

Jocuri de construcție

Jocurile de construit, grupat, aranjat, sortat sau numărat sunt printre cele mai eficiente metode prin care copiii își dezvoltă imaginația, creativitate, viziunea în spațiu și cea de ansamblu asupra lucrurilor. Moșul îi va face o mare bucurie unui băiețel dacă îi oferă în dar un joc de construcție cu piese de tip Lego, deoarece el va putea petrece ore în șir construind cele mai ingenioase obiecte! 

Astfel de seturi le oferă copiilor nu doar momente de distracție, ci și ocazia de a-și dezvolta motricitatea fină, imaginația și abilitățile creative. Nisipul kinetic aduce și el distracția aproape de fete sau băieți, deoarece aceștia găsesc într-un astfel de cadou lopeți, greble și nisip modelabil, care nu se lipește de haine sau de mobilier, ci doar de…el însuși!

Joc de construcție Maximus Constructor

Jocuri de tip puzzle – 3D

Un puzzle este oricând o modalitate ca un copilaș de orice vârstă să exerseze abilități de concentrare, coordonare ochi-mână, memorare, atenție și rezolvare de probleme. Poți alege un astfel de cadou indiferent de vârsta la care se află micuțul tău, deoarece găsești variante cu 2-3 piese, potrivite pentru bebelușii de câteva luni, dar și jocuri mult mai complexe, cu sute de piese. 

Îți propunem o provocare prin care să ”construiți” împreună, în vacanța de Crăciun, replica în miniatură – dar în variantă 3D-, a frumosului castel Peleș. Veți avea ocazia să aflați, astfel, mai multe despre acest original și fermecător edificiu neo-renascentist, construit în apropiere de  Sinaia ca reședință de vară a regelui nostru Carol I și a reginei Elisabeta.

Puzzle 3D Castelul Peleș

Jocuri de societate

Abilitățile de comunicare, dar și exprimarea sau dezvoltarea vocabularului pot fi încurajate la orice vârstă, folosind instrumentele potrivite. Jocurile de societate, precum cele de tip Remi, ”Nu te supăra, frate” sau Monopoly îi învață pe copii cum să socializeze și să comunice, cum să-și exprime emoțiile în mod constructiv atunci când participă la activități comune, sau cum să învețe să piardă fără să se supere. Mai mult, șahul este un joc ce nu va înceta vreodată să fie popular, deoarece este atât un sport, cât și o competiție serioasă, în care indiferent dacă pierzi sau câștigi, ai parte de un noian de sentimente, însă întotdeauna constructive. 

Cărți pentru copii sau adolescenți

Dacă micuțul tău este pasionat de lectură, ce dar mai potrivit îi poate aduce Moșul decât o parte dintre lecturile pe care abia așteaptă să le descopere? Din ofertele de pe site-ul poți alege cele mai noi cărți pentru adolescenți, precum romane contemporane sau proză fantastică. În plus, însemnările din  modernele ”Jurnale” ale unor puști sau puștoaice se numără printre cele mai așteptate și potrivite cadouri de Crăciun. Și pentru că tot ne aflăm în acest sezon plin de bucurii, cum ar fi să aflați împreună ”Cine va trage sania Moșului”?

Cine va trage sania Moșului?

Toate cadourile sunt, așadar, pregătite, și tot ce îți mai rămâne de făcut este să vii în ajutorul lui Moș Crăciun, pentru a-l ajuta să le livreze la timp!

Was this article helpful?
YesNo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *