Cele mai bune ghiozdane – cum alegi modelul potrivit pentru copilul tău?

tipuri de ghiozdane

Când vine vorba despre alegerea ghiozdanului potrivit pentru copilul tău trebuie să ai în vedere o seamă de criterii importante. Fiind un obiect pe care piciul tău îl poartă zilnic la școală sau la grădiniță, este important felul în care acesta îl ajută sau, din contră, îl incomodează la purtare.

Care sunt cele mai bune modele de ghiozdane și cum îl alegi pe cel potrivit? Citește rândurile de mai jos din care afli și câteva detalii de care să ții cont la achiziționare.

Vârsta copilului

Dacă te gândești, de exemplu, să achiziționezi un model de ghiozdan mai mare decât cel recomandat pentru vârsta copilului tău, în ideea că acesta îi va fi bun și când mai crește, mai gândește-te. Nu de alta, dar s-ar putea să fii nevoită să revizuiești această idee. 

Mărimea potrivită de rucsac pentru spate pentru înălțimea și greutatea copilului tău este un criteriu important pe care trebuie să îl ai în vedere. Lungimea ghiozdanului nu trebuie să o depășească pe cea a spatelui, adică acesta să nu ajungă mult mai jos decât linia taliei. Tot o mărime prea mare îl va incomoda pe copil în zona umerilor, deoarece mânerele vor cădea mereu în lateral. 

Cel mai bine este să măsori exact lățimea și înălțimea spatelui celui mic, apoi să faci achiziția unui rucsac ergonomic în funcție de aceste dimensiuni. 

Mânere confortabile

Este important să ai în vedere și tipul de mânere cu care e prevăzut ghiozdanul copilului. Acestea ar trebui să se așeze comod pe corp sau să fie ajustabile, și în plus, să fie ușor buretate. Acest aspect va conferi comoditate la purtare, iar rucsacul  se va fixa în poziție mai bună pe corp. Mai mult, dacă mânerele sunt groase și mai late, cel mic nu va fi tentat să poarte atât de des ghiozdanul doar pe un umăr, cum fac mulți copii. Cel mai sănătos din punct de vedere anatomic este ca spatele juniorului să fie echilibrat, ca să nu-i apară deformări ale coloanei. Acest lucru se poate asigura cu un rucsac care să să stea în poziție dreaptă și cât mai fixă. 

Compartimentare suficientă

Cei mici au nevoie de o mulțime de rechizite școlare și de alte accesorii pentru activitatea lor de zi cu zi. Pentru ei este important să aibă aceste obiecte la îndemână, dar contează la fel de mult și felul în care au acces la ele.

De aceea, pentru școală, alege un model de ghiozdan cu organizare bună în interior. Asta înseamnă să aibă compartimentare suficientă care să permită celui mic accesul facil și comod la toate rechizitele și articolele școlare pe care le folosește. 

Poate că micuțul are nevoie și de alte gadgeturi sau piese pe care le va avea cu el, cum ar fi cheile de la casă sau căștile. Pentru astfel de piese mărunte, este indicat ca aceste compartimente să fie securizate cu fermoare speciale, iar buzunarele laterale să aibă clapete cu „arici“. 

Suficient de rigid

Pentru confortul piciului tău, alege un model de rucsac suficient de rigid, astfel încât acesta să nu se deformeze cu ușurință. Cu siguranță, celui mic nu îi va plăcea un model care nu are o formă bine definită, ci din contră, îl va deranja. 

Un ghiozdan care se lasă prea mult în jos îl incomodează în timpul mersului și nu îi ține spatele drept. În schimb, un material rigid va avea ținută, și în plus, un aspect mult mai cool.

Opțiuni suplimentare

Alte aspecte de care poți ține cont atunci când alegi modelul de ghiozdan sau rucsac potrivit pentru copilul tău au legătură cu unele opțiuni suplimentare. Astfel, nu ar fi rău dacă ghiozdanul:

  • are o baretă de mână pentru transport;
  • este impermeabil, adică din material suficient de gros, eventual și cu sistem air flow;
  • poate fi atașat unui troler, care, la rândul lui, are mâner telescopic;
  • are opțiune de personalizare, adică un locaș pentru o etichetă cu nume.

Având în vedere aceste criterii, tot ce îți rămâne de făcut este să alegi modelul potrivit. Poți să îl implici și pe cel mic în alegerea culorilor sau a imprimeului preferat. Cu siguranță, împreună veți face achiziția potrivită astfel încât mersul la școală să fie o plăcere și din acest punct de vedere!

Was this article helpful?
YesNo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *