Ce cadouri se fac de casă nouă? Idei inspirate

Cadouri pentru casa noua

Obiceiul de a aduce daruri de casă nouă datează de mult timp, deși s-ar putea crede că este relativ recent. În perioada medievală de exemplu, cei care ajutau la construcția unei case erau apoi invitați la inaugurarea ei, iar pentru aceasta se aduceau de exemplu lemne de foc pentru încălzire, dar și pentru că se considera că ele protejează locuința și alungă spiritele rele.

În prezent, cadoul pe care îl oferi unor prieteni dragi sau a unor persoane care s-au mutat într-o nouă locuință poate să fie atât unul cu valoare simbolică, ce ajută la crearea unei atmosfere primitoare, cât și un obiect cu rol practic însemnat. În funcție de aceste priorități, de relația ta cu gazda sau chiar și de buget, îți propunem mai multe variante potrivite de cadouri de casă nouă. 

Cadouri de casă nouă cu valoare simbolică

Printre cele mai potrivite cadouri pe care le poți oferi unor persoane mutate de curând în casă nou se numără cele cu valoare simbolică. Între acestea, există însă multe obiecte cu rol practic.

Poți oferi produse dulci fabricate artizanal sau chiar un set de lumânări parfumate sub forma unor cadouri dulci, cu valoare simbolică ori sentimentală.

Poți așeza toate aceste obiecte dulci ori, valoare de simbol, pe un platou de ceramică frumos ornamentat sau într-o bombonieră de cristal. Aceste daruri sunt ideale în special pentru iubitorii de frumos, care vor aprecia detaliile fine și atenția cu care sunt realizate aceste piese deosebită, din crystalit ori porțelan.

Farfurie de porțelan pentru desert

În plus, un set de căni sau cești elegante vor completa darurile gustoase care se cer apreciate și savurate pe îndelete.

Ceașcă de porțelan 

Cadouri practice 

O cutie elegantă de depozitare a unor bijuterii sau lucruri mărunte se numără printre piesele care își vor găsi oricând locul și necesitatea într-o locuință, mai ales una nouă, unde totul trebuie aranjat și organizat. 

Cutie hexagonală

Seturile de pahare sunt piese deosebit de necesare și de bine primite într-o casă nou locuită, iar dacă alegi unele din cristal, ele vor fi perfecte pentru a ciocni un vin și a inaugura proaspătul apartament.

Set 6 pahare de whisky 

Un set de suporturi pentru cești sau pahare reprezintă, la rândul lor, un lucru practic și util într-o locuință, iar dacă aspectul lor este unul deosebit, valoarea cadoului este cu atât mai ridicată. 

Set Klimt de două suporturi pentru pahar, din sticlă

Obiecte cu rol decorativ

Obiectele cu rol decorativ își vor găsi și ele locul cu ușurință într-o casă nouă, mai ales dacă noii locatari sunt iubitori ai artei și ai frumosului. Un astfel de obiect cu valoare estetică ridicată poate fi un platou decorativ, de exemplu o farfurie din ceramică spaniolă andaluză, lucrată manual cu emailuri și aur de 24k. 

Platou de ceramică Cuerda Seca, decorat manual  

Pentru o locuință modernă nu poți da greș cu o statuetă a unui atlet, realizată dintr-un material cu aspect deosebit, polystone, de cea mai bună calitate.

Statuetă, atlet

La fel, într-o locuință nou inaugurată își poate găsi cu ușurință locul o figură protectoare sub forma unui înger păzitor, reprezentat pe o icoană cu aspect modern.  

Icoană de argint Îngerul păzitor 

După cum observi, există multe moduri prin care poți fi alături de cineva care s-a mutat într-o locuință nouă. Alege din propunerile de mai sus pe cele mai potrivite, în ton cu personalitatea locatarilor, astfel încât să participi și tu la bucuria inaugurării noului cămin!

Was this article helpful?
YesNo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *