CUPRINS Dragi copiiFiecare om este unicO zi obi&351;nuit&259; din via&355;a taIgiena personal&259;Alimenta&355;iaMunca ta de zi cu zi înv&259;&355;atulOdihna prin somnPetrecerea timpul liberCum s&259; te fere&351;ti de primejdiiNu te teme de medicAcordarea primului ajutorS&259;n&259;tatea ta &351;i s&259;n&259;tatea P&259;mântuluiFii

Minte sanatoasa in corp sanatos. Sfaturi practice pentru copii (editie color)

de Michiela Poenaru

Cod produs: 0000221456

Editura: Coresi SRL

Data aparitie: 2020

ISBN: 978-606-996-598-5

Numar de pagini: 98

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

CUPRINS

 

Dragi copii

Fiecare om este unic

O zi obişnuită din viaţa ta

Igiena personală

Alimentaţia

Munca ta de zi cu zi: învăţatul

Odihna prin somn

Petrecerea timpul liber

Cum să te fereşti de primejdii

Nu te teme de medic

Acordarea primului ajutor

Sănătatea ta şi sănătatea Pământului

Fii bun şi curat la suflet

Niciun om nu este o insulă. Importanţa socializării

Glosar

 

 

 

Dragi copii,

 

 

I-aţi auzit probabil adeseori, pe oamenii mari din jurul vostru urându-şi „Sănătate!” sau „Sănătate, că-i mai bună decât toate!”. V-aţi întrebat vreodată de ce oamenii s-au oprit tocmai la Sănătate! şi nu la altceva? De ce, de exemplu, oamenii nu-şi urează în mod obişnuit „Veselie” sau „Înţelepciune” sau „Bogăţie”? Răspunsul este cât se poate de simplu: sănătatea este extrem de importantă pentru viaţa fiecăruia şi nu poate fi înlocuită cu nimic. Omul nu poate fi vesel, dacă îl chinuie o boală trupească; nu poate fi înţelept, dacă mintea îi este atinsă de o boală psihică; nu poate deveni vreodată bogat, dacă nu este pe deplin sănătos pentru a munci şi pentru a trăi cu bucurie fiecare clipă. Mai mult decât atât, sunt situaţii în care, datorită unei boli, o persoană nu se poate bucura de cele mai simple lucruri: să se plimbe, să vorbească, să audă, să vadă. Vă puteți imagina cât de greu trebuie să le fie acestor oameni?

Sănătate deplină înseamnă sănătate fizică plus sănătate psihică. Pe înţelesul vostru, al copiilor, sănătatea fizică este sănătatea trupului, adică sănătatea capului (a ochilor, urechilor, nasului etc.), a trunchiului, a mâinilor, a picioarelor, dar şi a organelor interne (inimă, stomac, plămâni etc.), iar sănătatea psihică este sănătatea minţii.

Sănătatea fiind atât de importantă, trebuie să învăţaţi de mici să aveţi grijă de ea, să vă ocrotiţi singuri trupul şi mintea, să vă feriţi de boli. Pentru aceasta trebuie să vă obişnuiţi să aplicaţi în viaţa de zi cu zi regulile prezentate în această carte. Nu este greu deloc. Respectarea acestor reguli este importantă nu doar pentru perioada copilăriei, ci pentru toată viaţa, deoarece, şi când veţi fi mari va fi – de exemplu – să vă spălaţi pe mâini înainte de a mânca, să dormiţi opt ore pe noapte şi să faceţi multă mişcare în aer liber.

Mulţi oameni înţeleg cât de mult valorează sănătatea numai atunci când, pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă, o pierd, confruntându-se cu boala. Dacă veţi reuşi să preţuiţi cu adevărat sănătatea când sunteţi sănătoşi şi nu doar atunci când vă doare ceva sau vă simţiţi rău, cu siguranţă că aplicarea în viaţa de zi cu zi a regulilor din această carte nu va fi o problemă pentru voi.

Vă doresc tuturor, din toată inima, sănătate deplină!

Michiela Poenaru


Data aparitie 2020
ISBN 978-606-996-598-5
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 98
Tip coperta Necartonat
Autor

Michiela Poenaru

Numar pagini 98
Scroll