Balada matricelor solitare

de Cristina Montescu

Cod produs: 0000232590

Editura: Vremea

Data aparitie: 2022

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-081-085-8

Numar de pagini: 128

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Cristina Monțescu s-a născut la Craiova și este absolventă a Facultății de Litere din orașul natal, cu master în Management intercultural, obținut în Maroc. Din 2004 s-a stabilit în Quebec, unde a terminat un al doilea master, în Studii franceze. În prezent, ea trăiește la Montreal, unde predă franceza și este membră a Uniunii Scriitorilor din Quebec. Autoare a nouă cărți publicate în Franța, Canada și România, Balada matricelor solitare este primul ei roman în franceză.

În acest roman polivocal, trei femei își mărturisesc fără pudoare trăirile. Céline, Ana-Maria și Marta sunt nefericite pentru motive care ar trebui de fapt să le facă fericite: maternitatea, dragostea, căsătoria. În timp ce Ana-Maria cheltuie o avere pe clinicile de fertilitate ca să rămână însărcinată, Céline și Marta se confruntă cu dura realitate de a nu-și găsi împlinirea în viața de cuplu. Profunda lor singurătate ridică o întrebare care este încă tabu în societatea contemporană: are o femeie dreptul să fie fericită în afara condiției de mamă și soție?

 

Din presa canadiană:

„Cristina Monțescu are un umor caustic, care adesea ne face să scrâșnim din dinți. Un stop-cadru al iubirii, maternității, sexualității și al îmbătrânirii, a tot ceea ce în viața de zi cu zi ne îndepărtează de noi înșine și ne prinde într-o tornadă din care nimeni nu poate scăpa.”

Yvon Paré, Littérature du Quebec

„Cristina Monțescu este o poetă extraordinară.”

Bernard Pozier, Les libraires


Data aparitie 2022
Editie Editia I
ISBN 978-606-081-085-8
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 128
Autor

Cristina Montescu

Numar pagini 128
Scroll